Incalzire electrica in pardoseala pret :: Daibau.ro (2023)

În continuare:

 • 1. Încălzire electrică în pardoseală - ce trebuie sa știți?
  • 1.1. Ce este încălzirea electrică în pardoseală?
  • 1.2. Energia electrică ca sursă de alimentare - avantaje
  • 1.3. Energia electrică ca sursă de alimentare – dezavantaje
  • 1.4. Temperatura ideală a camerei
 • 2. De ce să alegeți încălzirea în pardoseală?
  • 2.1. Distribuție optimă a căldurii
  • 2.2. Încălzirea în pardoseală este invizibilă
  • 2.3. Distribuție uniformă a căldurii
  • 2.4. Previne înghețarea suprafețelor exterioare
  • 2.5. Costuri mai mici de încălzire
 • 3. Când are sens încălzirea electrică în pardoseală?
  • 3.1. Ca o completare la sistemul existent
  • 3.2. Când podelele existente sunt foarte subțiri
  • 3.3. La efectuarea de adaptări și renovări
  • 3.4. Pentru încălzirea de pante, terase sau balcoane
  • 3.5. Ca încălzire în baie
 • 4. Tipuri de încălzire electrică în pardoseală și instalarea
  • 4.1. Cabluri electrice pentru încălzire în pardoseală
  • 4.2. Folie de încălzire
  • 4.3. Placa de încălzire
 • 5. Încălzire electrică prin pardoseală și materiale pentru podea
  • 5.1. Încălzire electrică în pardoseală sub parchet
  • 5.2. Încălzire electrică în pardoseală sub gresie
  • 5.3. Încălzire electrică în pardoseală sub piatră
  • 5.4. Încălzire electrică în pardoseală sub șapă
 • 6. Încălzire electrică în pardoseală – preț

1. Încălzire electrică în pardoseală - ce trebuie sa știți?

Incalzire electrica in pardoseala pret :: Daibau.ro (1)

1.1. Ce este încălzirea electrică în pardoseală?

Încălzirea electrică în pardoseală este o formă modernă de încălzire care utilizează energia electrică ca sursă de energie. Acest tip de încălzire în pardoseală este disponibil pe piață sub formă de substrat de încălzire, folii și conductori. Încălzirea electrică în pardoseală are multe avantaje și aduce la fel de multe beneficii. În același timp, permite soluționarea problemei pardoselilor subțiri în care nu pot fi instalate conducte clasice de încălzire în pardoseală. Din păcate, nu este lipsită de anumite slăbiciuni pe care fiecare sistem le are într-o măsură mai mare sau mai mică. Prin urmare, în textul următor ne vom ocupa de ambele argumente.

1.2. Energia electrică ca sursă de alimentare - avantaje

Dacă încălziți cu energie electrică, și locuiți într-un bloc de apartamente sau casă, înseamnă că nu sunteți racordați la o conductă publică de gaz sau de încălzire, deci voi decideți cât și când veți încălzi spațiul în care locuiți. În practică, aceasta înseamnă că puteți începe încălzirea înainte de începerea oficială a sezonului de încălzire, dacă este necesar. Un alt avantaj al încălzirii electrice este că instalarea acesteia nu necesită nicio infrastructură suplimentară sau lucrări de construcție solicitante, ceea ce nu este cazul altor sisteme precum încălzirea cu pompă de căldură. Costul inițial al instalării unui sistem de încălzire electrică este așadar ceva mai mic.

1.3. Energia electrică ca sursă de alimentare – dezavantaje

Dacă vă încălziți casa cu energie electrică, vă puteți aștepta la sume lunare destul de mari pe facturi. Energia electrică este una dintre cele mai scumpe surse de energie; este mai scumpă decât gazul, încălzirea centrală publică și cu siguranță mult mai scumpă decât încălzirea cu pompă de căldură. Deoarece aceasta nu este o metodă sustenabilă de încălzire, nu puteți aplica pentru subvenții de stat, așa cum este posibil cu un sistem de încălzire cu pompă de căldură.

(Video) Do Heated Floors Use A Lot of Electricity?

1.4. Temperatura ideală a camerei

Conform prevederilor oficiale din reglementările privind încălzirea spațiilor de locuit, temperaturile de dorit și optime pentru un living și lucru plăcut sunt de 22-23 ° C; în dormitoare ar trebui să fie în jur de 20°C în timp ce pentru băi se recomandă o încălzire puțin mai puternică - 24-24°C. Acest nivel de încălzire a spațiului este cel mai ușor atins și menținut prin încălzirea electrică în pardoseală, deoarece întreaga podea este de fapt o suprafață de încălzire, iar căldura se răspândește și se împrăștie uniform. Chiar deasupra suprafeței podelei, temperatura aerului va fi în jur de 27 ° C, în timp ce la o înălțime de aproximativ 180 cm va fi una plăcută 22-23 ° C.

2. De ce să alegeți încălzirea în pardoseală?

2.1. Distribuție optimă a căldurii

Poate ați auzit zicala „picioare calde, cap rece”. Există de fapt mult adevăr în această afirmație. Pentru confortul optim al petrecerii timpului, de fapt, pentru ca oamenii să se simtă confortabil și să aprecieze atmosfera ca fiind plăcută, este necesar ca temperatura la picioare să fie ceva mai mare decât la înălțimea capului. Niciun sistem nu reușește să ofere asta mai bine decât un sistem de încălzire ascuns în pardoseală. Încălzirea electrică menține temperatura podelei la un nivel constant, astfel încât să puteți merge pe ea desculți, în timp ce restul încăperii este înconjurat de căldură la fel de tentantă.

2.2. Încălzirea în pardoseală este invizibilă

Când vine vorba de sistemele de încălzire, cele mai mari obiecții la adresa caloriferului, pe lângă cele funcționale sunt de natură practică și estetică; deosebit de voluminoase și vizibile sunt tipurile mai vechi de calorifere care sunt întotdeauna amplasate fie sub fereastră, fie în spatele ușii și în ambele cazuri nu reprezintă o soluție satisfăcătoare. Majoritatea oamenilor le acoperă așadar cu perdele sau așază în fața lor piese mai mici de mobilier (canapea, fotoliu, birou...). În acest sens, încălzirea în pardoseală este un concept complet diferit: toate instalațiile sunt în pardoseală și sunt invizibile. Acesta este motivul pentru care încălzirea în pardoseală este o soluție ideală pentru clădirile vechi și sensibile, precum și pentru cele care au fost declarate monumente culturale, realizate într-o perioadă în care termoficarea încă nu exista. Cele mai multe dintre ele își schimbă acum, în secolul XXI, scopul, motiv pentru care trebuie să îndeplinească cerințele minime ale standardelor stabilite pentru spațiile de locuit și de lucru, care include și încălzirea; așadar, în timpul renovării, instalațiile sunt amplasate sub pardoseala finală, ceea ce nu deranjează aspectul primar, original al clădirii, dar în același timp permite ca aceste spații să prindă viață și să fie reutilizate. Imaginați-vă doar cum ar arăta o mănăstire veche, transformată într-o galerie, în care pe pereții de sub tablouri să fie amplasate șiruri de calorifere clasice voluminoase.

2.3. Distribuție uniformă a căldurii

Deoarece conductele sau cablurile pentru încălzirea în pardoseală sunt întotdeauna distribuite uniform pe întreaga suprafață a podelei, spre deosebire de încălzitoare sau calorifere, ele emit și căldură uniform în spațiu. Radiatoarele, încălzitoarele sau caloriferele sunt așa-numitele încălzitoare care formează un sistem de încălzire punctual, deoarece fiecare dintre ele încălzește doar mediul său apropiat, iar pe măsură ce distanța crește, căldura se pierde din ce în ce mai mult. Încăperile încălzite în acest fel nu pot fi niciodată încălzite uniform, deoarece va fi întotdeauna mai cald lângă calorifere decât pe partea opusă.

(Video) DEVI - Electrical Heating Systems

2.4. Previne înghețarea suprafețelor exterioare

Dacă în apropierea casei aveți vreo pantă pe care o folosiți în fiecare zi, chiar și iarna, știți cât de multe bătăi de cap poate aduce zăpada și gheața. O rampă înghețată nu numai că reprezintă un pericol extrem pentru oameni, dar poate fi și o problemă atunci când conduceți o mașină. Dacă aveți o astfel de pantă în drumul către garaj sau curte, vă recomandăm cu căldură să instalați încălzire în pardoseală chiar sub stratul de suprafață al drumului pentru a preveni înghețul acestuia. Este suficient să setați temperatura doar la câteva diviziuni peste 0 ° (setat de obicei la 5-7 ° C), ceea ce va reprezenta costul minim lunar. În fiecare zi, îndepărtarea depunerilor de zăpadă va deveni pentru voi doar o imagine dureroasă din trecut.

2.5. Costuri mai mici de încălzire

Rețineți că încălzirea electrică în pardoseală încălzește camera perfect uniform. Aceasta înseamnă că aici conductorii nu au nevoie de încălzire extremă pentru a ajunge la temperatura optimă a camerei, ci doar într-o anumită măsură mai mult decât este necesar. Pentru astfel de sisteme, regula este că temperatura nu trebuie să depășească 27 ° C. În schimb, un sistem punctual de calorifere (radiatoare sau încălzitoare) care nu emană căldură uniform, necesită încălzire cu până la 10 grade peste temperatura dorită a camerei. Este clar că asta înseamnă automat consum mai mare și costuri mai mari, care pot fi evitate prin instalarea încălzirii în pardoseală. Pentru încălzirea în pardoseală se estimează că anual costurile sunt reduse cu 15-20%, deși este și adevărat că prețul încălzirii electrice în pardoseală este mai mare datorită prețului mare al curentului electric, care trebuie să fie principala sursă de energie.

3. Când are sens încălzirea electrică în pardoseală?

3.1. Ca o completare la sistemul existent

Deoarece curentul electric este cea mai scumpă sursă de energie, nu este nici rațional și nici rentabil să-l folosim ca sursă principală de energie pentru încălzirea întregii case, deoarece costurile vor fi, cel puțin, astronomice. Încălzirea electrică în pardoseală este o alegere excelentă dacă doriți să completați sau să vă îmbunătățiți sistemul de încălzire existent. Dacă renovați o baie, puteți înlocui caloriferele sau radiatoarele existente cu încălzire în pardoseală, ceea ce reprezintă un mare avantaj într-un spațiu înghesuit. Dacă doriți să încălziți un balcon sau o terasă, puteți instala și încălzire în pardoseală. Sistemul este ușor de instalat și necesită doar modificări minime în infrastructura existentă - aveți deja curent electric instalat, trebuie doar să conectați încălzirea electrică în pardoseală.

3.2. Când podelele existente sunt foarte subțiri

În încăperile în care pardoselile existente sunt foarte subțiri, încălzirea electrică în pardoseală este o alegere excelentă, deoarece puteți instala fie folii încălzitoare, fie substraturi, de doar câțiva milimetri grosime. Dacă sistemul de țevi de încălzire în pardoseală necesită cel puțin 5 cm grosime, adică înălțimea pardoselii pentru instalare, pentru montarea substraturilor sau foliilor de încălzire, mai puțin de 1 cm este suficient. De aceea, aceasta este o soluție grozavă la renovarea unei încăperi, deoarece șapele de ciment nu trebuie sparte sau schimbate, iar instalarea caloriferelor poate fi evitată.

(Video) Top 5 Best Floor Heating Systems 2022

3.3. La efectuarea de adaptări și renovări

Încălzirea electrică în pardoseală este, din motive similare, o soluție excelentă pentru remodelarea și renovarea clădirilor existente. Întrucât înălțimea pardoselilor existente nu poate fi modificată în timpul renovării, motiv pentru care de multe ori nu există suficient spațiu pentru instalarea încălzirii prin țevi în pardoseală, puteți opta pentru folii sau substraturi de încălzire. Chiar și atunci când nu este vorba de restaurarea clădirilor de patrimoniu cultural sensibile și importante din punct de vedere istoric, când execuția lucrărilor necesită multă prudență și atenție, precum și soluții neconvenționale, toate clădirile mai vechi au un fel de patina și farmec care, să zicem, instalarea caloriferului l-ar ruina cu siguranță datorită echilibrului deja foarte delicat de stil și funcționalitate. În orice caz, încălzirea electrică în pardoseală este o soluție mult mai potrivită.

3.4. Pentru încălzirea de pante, terase sau balcoane

Dacă balconul sau terasa este expusă la îngheț și devine inutilizabilă în cea mai mare parte a anului, o soluție rapidă și ușoară este să instalați încălzire electrică în pardoseală sub pardoseala finală. Soluția nu necesită intervenții majore, pentru că aveți deja curent electric și funcționează impecabil și vă poate scuti de multe bătăi de cap.

3.5. Ca încălzire în baie

Putem cu siguranță să spunem că tot mai mulți oameni optează pentru încălzirea în pardoseală atunci când își renovează băile. Această decizie are foarte mult sens, deoarece toată lumea este desculță în baie. Se pare că nu există nimic mai rău decât plăcile reci ca gheața sub picioare în orice moment al zilei. De aceea, podelele calde sunt mai mult decât binevenite. Practica este că încălzirea în pardoseală să nu fie plasată sub cabina de duș sau cadă, deoarece acestea sunt deja încălzite cu apa caldă, și de foarte multe ori sunt așezate pe o suprafață ridicată. Totuși, dacă dușul este la nivelul podelei băii (nu este înălțat pe platformă), atunci pot fi instalați și conductori acolo, deoarece diferența de preț a acelui metru pătrat este minimă și cu siguranță vă va oferi mai mult confort.

4. Tipuri de încălzire electrică în pardoseală și instalarea

4.1. Cabluri electrice pentru încălzire în pardoseală

Încălzirea electrică prin pardoseală poate fi instalată sub formă de cabluri, ceea ce este cel mai asemănător cu încălzirea în pardoseală tubulară convențională. Singura diferență este că, în loc de țevi, căldura este transferată către conductoare, care sunt distribuite după același sistem ca țevile. Baza pe care sunt așezate cablurile, ca mișcarea unui șarpe, are proeminențe care nu permit mișcarea conductorului întins, astfel că pe toată suprafața podelei se formează o anumită aranjare uniformă. Dacă cablurile sunt prea împrăștiate și există prea multe goluri între ele, va fi nevoie de mai mult timp și energie pentru a încălzi întreg spațiul. În cel mai rău caz, veți simți sub picioare că podeaua nu este încălzită uniform. Pe de altă parte, o aranjare prea deasă nu dă rezultate mai bune, ci doar crește consumul.

4.2. Folie de încălzire

Folia de încălzire este cea mai subțire versiune de încălzire în pardoseală care se găsește pe piață și ocupă doar câțiva milimetri. De aceea este o alegere grozavă, mai ales pentru încăperile cu podele foarte subțiri unde practic este imposibil să faceți altceva. Acest tip de folie este compus din benzi de carbon care sunt interconectate prin PVC. Sunt vândute în rulouri deja pregătite pentru instalare, așa că trebuie doar să le tăiați la lungimea necesară. Cu toate acestea, trebuie avută grijă să nu tăiați banda de carbon, ci locurile marcate dintre ele. Le puteți instala singuri, dar cu siguranță ar trebui să fie conectate de către un electrician. Avantajul foliei de încălzire în raport cu cablurile este că nu fiecare cablu este așezat separat, ci întreaga folie, ceea ce accelerează semnificativ procesul de instalare.

4.3. Placa de încălzire

Placa de încălzire, care este adesea numit și plasă, nu diferă cu mult de folie decât în ​​grosime. Cu toate acestea, în comparație cu încălzirea prin țevi în pardoseală, este și neglijabilă. Placa, la fel ca și folia de încălzire, este așezată direct sub stratul de suprafață finit al podelei și este compatibilă cu toate materialele - parchet, gresie, piatră și beton. Instalarea unei plăci de încălzire este simplă și rapidă, iar podeaua se încălzește rapid. Acest tip de bază se așază la fel ca folia - prin tăierea ruloului în bucăți adecvate și subțierea acesteia în funcție de forma podelei. Această lucrare o puteți face și voi, dar cu siguranță recomandăm ca racordarea să fie făcută de un electrician, în primul rând din motive de siguranță, dar și pentru a evita deteriorarea.

5. Încălzire electrică prin pardoseală și materiale pentru podea

5.1. Încălzire electrică în pardoseală sub parchet

Sub parchet se pot amplasa o folie de încălzire și o placă de încălzire, deoarece parchetele sunt amplasate în mare parte ca pardoseală stratificată. Contrar credenței populare, orice încălzire în pardoseală – inclusiv încălzirea electrică în pardoseală – este compatibilă cu parchetul, mai ales daca nu este parchet masiv. Trebuie avut în vedere că țevile, folia de încălzire sau placa de încălzire nu sunt încălzite la mai mult de 30 ° C, astfel încât nu pot deteriora stratul final de parchet. De asemenea, majoritatea tipurilor de parchet și pardoselilor similare din lemn nu sunt realizate din lemn masiv - sunt produse în principal prin presarea diferitelor straturi de material conform așa-numitelor sisteme „sandwich”, lipire sau presare, unde doar stratul superior pe care mergeți este din lemn masiv adevărat, în timp ce celelalte straturi sunt din diverse compozite de lemn. Doar parchetul din lemn adevărat este mai sensibil la încălzirea în pardoseală. Cu toate acestea, în ultimii ani, producătorii au anunțat pe site-urile lor că acest lucru nu mai este un motiv de îngrijorare, deoarece l-au depășit datorită tehnologiilor avansate.

5.2. Încălzire electrică în pardoseală sub gresie

Experiența din practică arată că încălzirea electrică în pardoseală este cea mai compatibilă cu plăcile ceramice. Instalarea încălzirii în pardoseală sub gresie pare destul de oportună, când țineți cont de cât de reci sunt plăcile ceramice la atingere. Toată lumea este desculță în baie, așa că aceasta este prima alegere logică, dar dacă aveți ceramică în camera de zi prelungită cu sufragerie și bucătărie alăturată, încălzirea electrică în pardoseală va fi soluția perfectă. Sub plăcile ceramice se pun doar plăci de încălzire, dar nu și foliile de încălzire, deoarece ceramica se „lipește” de podea cu mortar, ceea ce ar deteriora folia.

5.3. Încălzire electrică în pardoseală sub piatră

Dacă aveți pardoseli din piatră în casă, atunci știți cât de frig pot fi sub picioare iarna, așa că încălzirea electrică în pardoseală este recomandată și în cazul acesta. Tot ceea ce se aplică plăcilor ceramice se aplică și pietrelor - prin urmare, numai plăcile de încălzire trec sub ele datorită lipirii cu mortar.

5.4. Încălzire electrică în pardoseală sub șapă

Instalarea încălzirii electrice sub șapa sau șapa de ciment se realizează rar, mai precis - numai atunci când este necesar, spre deosebire de încălzirea obișnuită, cu țevi în pardoseală. Încălzirea în pardoseală cu țevi este o alegere mai bună în astfel de cazuri, deoarece după instalare, se acoperă doar cu un amestec care va deveni podea când se usucă. Cu toate acestea, deoarece folia de încălzire și plăcile sunt foarte subțiri, încălzirea în pardoseală este foarte lentă și slabă și, cu siguranță, costisitoare, din punctul de vedere al banilor cât și a energiei, așa că o astfel de combinație nu este recomandată. Totuși, dacă nu există altă opțiune, sfătuim ca încălzirea electrică în pardoseală să fie pornită toată noaptea, când curentul electric este mai ieftin, astfel încât pardoseala să radieze căldură în timpul zilei. Acest lucru, de fapt, poate crea o problemă suplimentară, deoarece un strat mai gros de șapă este necesar pentru acumularea completă, ceea ce înseamnă mai multă greutate și sarcină, mai mult material folosit, mai multe praguri ...) și, prin urmare, nu este aproape niciodată folosit în practică.

6. Încălzire electrică în pardoseală – preț

Instalarea încălzirii electrice în pardoseală este mai ieftină decât încălzirea în pardoseală clasică. Instalarea este simplă și rapidă și nu necesită lucrări suplimentare de construcție, astfel încât sistemul în sine este rentabil. Încălzirea în pardoseală este cu până la 15% mai ieftină decât încălzirea convențională cu radiatoare. Pe de altă parte, încălzirea unui întreg apartament sau casă cu un astfel de sistem poate fi un fel de provocare în calcul - cumpărarea și instalarea unui sistem este mai favorabilă decât altele, însă curentul electric este cel mai scump combustibil, așa că trebuie să realizați calculul cu atenție. Prețul unui metru pătrat de încălzire electrică în pardoseală este între 50 și 100 RON.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated: 15/04/2023

Views: 6518

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.