Despre incalzirea electrica prin pardoseala (2023)

Despre incalzirea electrica prin pardoseala (1)

Cablu incalzire prin pardoseala

Special conceput pentru instalarea in pardoseli de ciment, intr-un strat de adeziv. Distanta din- tre cabluri determina capacitatea pe m².

Se controleaza permanent si foarte usor prin intermediul Termostatului inteligent.

Despre incalzirea electrica prin pardoseala (2)

Covor incalzire prin pardoseala

Acest covor se potriveste perfect sub gresie, sau alte pardoseli de ciment, instalat intr-un strat de adeziv.

Cablul de incalzire se conecteaza prin intermediul capetelelor de pe saltea, cablul de alimentare este doar pe o parte si este invizibil asigurat prin intermediul unei conexiuni unice.

(Video) CÂT COSTA și CÂT CONSUMA Incalzirea electrica in pardoseala

Panou radiant

Panou de perete cu radiatii, care este ideal pentru zone care nu sunt ocupate in mod continuu si pot fi incalzite pâna la temperatura dorita intr-un interval scurt de timp.

Datorita temperaturii de contact scazuta si marginilor rotunjite, aceasta este sursa perfecta de caldura.

Despre incalzirea electrica prin pardoseala (4)

Panou radiant pentru baie

Panourile inovatoare plate sunt echipate cu sticla securizata care incalzeste uniform pe intreaga suprafata. Acest lucru asigura con- fortul suprem si cel mai eficient mod de incalzire pentru un prosop.

Temperatura poate fi programata de un termostat foarte precis cu ceas.

Despre incalzirea electrica prin pardoseala (5)

(Video) Încălzire electrică în pardosealā

Folie dezaburire oglinzi

MAGNUM Look este conectat si simplu pornit prin comutatorul de lumini si elimina condensa- rea in cel mai scurt timp. In plus, previne acele semne urâte lasate de stergeri atunci când se incearca eliminarea condensului.

Se conecteaza direct la circuitul de iluminat in baie si evita pierderile inutile de energie.

Despre incalzirea electrica prin pardoseala (6)

Costuri de achizitie

Pretul pe metru patrat este influentat de suprafata incaperii in care doriti sa instalati un sistem de incalzirea electrica in pardoseala. In incaperile mici (bai, camara, hol) pretul pe metru patrat este mai ridicat iar in incaperile mari (dormitor, camera de zi etc) pretul pe metru patrat este mai mic.

Costurile de achizitie ale unui sistem de incalzire electrica in pardoseala sunt mai mici decat cele ale unui sistem clasic de incalzire cu radiatoare. Un alt avantaj al sistemului de incalzire electrica in pardoseala se refera la montaj. Acesta este mai simplu si dureaza mai putin.

Exemplu:

Pentru o incapere de 20 de metri patrati (un dormitor) sistemul de incalzire electrica in pardoseala va fi format din:

- cablu incalzitor

- elemente de fixat

- termostat

Costul pentru acest sistem este de aproximativ 13 EUR pe metru patrat, deci de aproximativ 260 de euro.

Durata de viata a unui sistem de incalzire este un alt factor in procesul de alegere a modului de incalzire a locuintei. Spre exemplu, un sistem de incalzire electrica in pardoseala MAGNUM are o durata de viata cuprinsa intre 60 si 80 de ani si o perioada de garantie de 20 de ani. Spre deosebire de sistemele MAGNUM HEATING, durata de viata a unei centrale termice este de aproximativ 7-10 ani. De aceea, in cazul sistemelor MAGNUM HEATING investia in echipamente nu trebuie repetata la anumite intervale de timp.

Sistemul MAGNUM HEATING de incalzire electrica in pardoseala nu necesita revizii periodice sau inlocuiri de piese, astfel incat nu se genereaza costuri ulterioare de intretinere, costuri pe care sistemele de incalzire clasice cu radiatoare le presupun de obicei.

Putere si consum

Indiferent de varianta de incalzire electrica in pardoseala aleasa, puterea instalata trebuie calculata in functie de rezultatul dorit:

(Video) Covor incalzire electrica prin pardoseala - instalare sub parchet

- Pentru incalzire electrica in pardoseala ca sursa unica puterea instalata va fi de 100 - 150 W/ mp

  - Pentru incalzire electrica in pardoseala ca sursa suplimentara de conform puterea instalata va fi de 60 - 100 w/ mp

  Puterea care trebuie instalata este influentata de conditiile concrete ale locuintei in care se instaleaza sistemul. Principalul factor este izolatia termica.

  Este foarte important sa nu confundati consumul de energie electrica cu puterea instalata. Atunci cand sistemul de incalzire electrica in pardoseala este in functiune, consuma exact cat este si puterea instalata. O data atinsa temperatura setata, sistemul se va opri iar apoi urmeaza o perioada in care sistemul se va porni sau se va opri (pentru mentinerea temperaturii).

  Consumul de energie electrica va reprezenta o medie a kilowatilor consumati pe ora in decursul unei zile, iar valorile medii sunt:

  1) Pentru incalzire electrica in pardoseala ca sursa unica consumul este de aproximativ 15 - 25 W/ mp/ ora

   ( cazul dvs. = 25 W/ mp/ ora x 78 mp(parter)= 1950 W/ S parter/ ora= 1,9kW/ S parter/ ora)

   DUPA INCALZIREA CASEI, CE DUREAZA 24 h, inclusiv consumul pentru incalzirea sapei, se va lua in calcul o functionare de 10 - 12h/ zi: 12h/ zi x 1,9 kW/ S parter/ ora= 22.8 Kw/ zi.

   Si deci pentru 30 zile de functionare, la un cost de 0.5 RON/Kw, rezulta:

   Consum TOTAL per LUNA= 22.8 Kw/ zi x30 zile x 0.5 RON/ Kw = 342 lei/ luna (FARACONSUMUL DE ENERGIE PENTRU PREPARAREA APEI CALDE DE CONSUM)

   2) Pentru incalzire electrica in pardoseala ca sursa suplimentara de confort consumul este de aproximativ 10 - 12 W/ mp/ ora

   Daca pentru controlul sistemului de incalzire se folosesc termostatele MAGNUM HEATING programabile atunci consumul poate fi redus cu pana la 20%.

   Termostatele MAGNUM HEATING programabile pot fi setate sa functioneze la anumite ore din zi si la anumite zile din saptamana. Astfel va puteti programa sistemul de incalzire sa functioneze dupa programul specific familiei dumneavostra, diminuand consumul inutil de energie electrica in perioadele in care nimeni nu este acasa.

   Daca se face o analiza de ansamblu a costurilor de achizite, costurilor de intretinere (care sunt 0) si a costurilor cu consumul de energie electrica, sistemul de incalzire electrica in pardoseala prezinta numeroase argumente pentru a fi ales in defavoarea unui sistem clasic de incalzire cu radiatoare.

   Se stie faptul ca toata caldura degajata se ridica. Acest principiu simplu explica de ce sistemele de incalzire in pardoseala ofera un confort sporit in comparatie cu solutia clasica de incalzire curadiatoare. Sistemul de incalzire economic cu radiatoare acumuleaza caldura la nivelul capului si spre tavan, de unde apoi coboara si revine sub forma de aer rece la nivelul picioarelor creand o stare de disconfort.

   Solutia oferita de sistemul de incalzire electrica asigura confortul termic intregului corp, in special acolo unde este mai mare nevoie – la picioare. Si pentru ca nu produce decat o usoara miscare aaerului, deplasarea particulelor de praf este redusa considerabil, acest lucru facand sistemulrecomandabil celor care sufera de astm sau alergii.

   AVANTAJE

   Sistemul de incalzire oferit de noi este sustinut de puternice argumente economice si de performanta:

   - este ieftin la achizitie si in exploatare;

   (Video) Încălzire electrică în pardoseală

   - ofera un nivel maxim de confort pentru intreg corpul;

   - este o sursa invizibila de caldura;

   - permite reglajul exact al temperaturii in fiecare camera in parte;

   - nu necesita revizii sau cheltuieli de intretinere;

   - are o durata de viata foarte mare, aproximativ 80-100 ani;

   - este silentios si ecologic.

   Despre incalzirea electrica prin pardoseala (7)

   DIMENSIONAREA SISTEMULUI DE INCALZIRE:

   Sistemele de incalzire economice in pardoseala pot fi dimensionate ca fiind unica sursa de incalzire dintr-o locuinta. Se proiecteaza astfel incat sa acopere pierderile totale de caldura si sa ofere confortul termic necesar.

   In functie de gradul de izolatie al locuintei, puterea instalata care trebuie luata in calcul variaza intre 80 - 100W pentru casele bine izolate si poate ajunge pana la 150-160W pentru casele cu un grad de izolare scazut.

   In incaperile cu suprafete vitrate mari recomandam realizarea unor zone tampon intre ferestre/usi si restul incaperii, asa zisele perdele de aer cald, care au avantajul ca: protejeaza impotriva curentilor de aer rece si functioneaza ca o sursa suplimentara de caldura.

   In aceste zone, pe o latime de 0,5-1,0m se monteaza cabluri incalzitoare care sa asigure o putere instalata de 200-250W/ mp. Aceste zone vor fi controlate separat ca si temperatura.

   Sistemul de incalzire electrica in pardoseala poate fi folosit ca si sursa complementarade incalzire. In cazul in care optati pentru un sistem traditional de incalzire al imobilului, daca doriti un confort termic suplimentar la picioare, sistemul nostru se monteaza acolo unde pardoseala este rece si creaza disconfort: in bai; in bucatarie; in living sau sufragerie; in holuri, terase sau balcoane inchise.

   Incalzirea de confort se poate monta atat in cazul constructiilor noi cat si pentru imobilele care sunt supuse renovarilor.

   (Video) CAT CONSUMA incalzirea ELECTRICA in PARDOSEALA #iCONFORT

   MAGNUM HEATING S.R.L. va propune atat solutia clasica de incalzire cu cabluri incalzitoare MAGNUM HEATING cat si solutii care nu presupun inaltarea suplimentara a pardoselii: covorase incalzitoare predimensionate MAGNUM HEATING.

   Incalzirea in pardoseala de confort asigura un maxim de confort acolo unde va doriti, fara deranj si fara a creste costurile incalzirii locuintei deoarece sistemul principal va fi mai putin solicitat.

   Obiectul este ascuns

   Videos

   1. COVORAS de incalzire sub parchet, ce trebuie sa stii inainte sa cumperi in 2021 ? #iCONFORT
   (iCONFORT Incalzire Electrica)
   2. Mestere1: Ce trebuie sa faca ELECTRICIANUL, pentru incalzire electrica in pardoseala iCONFORT
   (iCONFORT Incalzire Electrica)
   3. Cum ajungi la costuri ZERO cu Incalzirea electrica si Fotovoltaice iCONFORT
   (iCONFORT Incalzire Electrica)
   4. Cum se MONTEAZA incalzirea ELECTRICA sub PARCHET laminat? #iCONFORT
   (iCONFORT Incalzire Electrica)
   5. Mestere4: Ce face echipa cu Sapa pentru incalzirea electrica in pardoseala #iCONFORT
   (iCONFORT Incalzire Electrica)
   6. 3 avantaje ale incalzirii electrice in pardoseala cu infrarosu
   (Infra Nano)
   Top Articles
   Latest Posts
   Article information

   Author: Horacio Brakus JD

   Last Updated: 08/06/2023

   Views: 6512

   Rating: 4 / 5 (71 voted)

   Reviews: 86% of readers found this page helpful

   Author information

   Name: Horacio Brakus JD

   Birthday: 1999-08-21

   Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

   Phone: +5931039998219

   Job: Sales Strategist

   Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

   Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.