Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (2023)

Unul dintre elementele importante ale echipamentelor care asigură o viață confortabilă într-o casă este un sistem de încălzire eficient. Se bazează pe un cazan. Astăzi piața prezintă o gamă largă de echipamente similare. Produsele sunt oferite de producători străini și interni.

Atunci când alegeți un astfel de dispozitiv, este important să vă ghidați de mai mulți factori, printre care ar trebui evidențiați:

 • Tipul de combustibil;
 • amplasarea cazanului;
 • numărul de contururi.

Unitățile de încălzire sunt motorină, electrică, gaz, pelete, combustibil solid și combinate. În ceea ce privește locația dispozitivului, acesta va depinde de aspect. Având în vedere acest lucru, puteți achiziționa echipamente de podea sau de perete.

Atunci când alegeți numărul de circuite, ar trebui să acordați atenție dacă, pe lângă problemele legate de încălzire, este necesar să rezolvați problema alimentării cu apă caldă. În acest din urmă caz, ar trebui achiziționat un model cu două circuite. Dacă nu puteți face o alegere, atunci trebuie să luați în considerare cazanele de la unul dintre producători. Printre altele, sunt prezentate pe piață echipamentele mărcii Zota, care vor fi discutate mai jos.

Informații despre producător

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (1)

Citește și: Cum să faci un generator electric cu propriile mâini?

Este o instalație pentru echipamente de încălzire și automatizare. A fost fondată în 1992, iar principalele produse ale companiei sunt cazanele cu combustibil solid și încălzirea electrică. Acestea sunt destinate nu numai încălzirii, ci și alimentării cu apă caldă a spațiilor în diverse scopuri. Produsele sub marca Zota sunt bine cunoscute în multe părți ale Rusiei și în străinătate.

Revizuirea cazanelor pe combustibil solid de la: Pellet 15S PL

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (2)

Dacă doriți să cumpărați un cazan de pelete "Zota", atunci ar trebui să acordați atenție modelului Pellet 15S, care costă 162.000 de ruble. Acest echipament este echipat cu un circuit de răcire cu apă. Unitatea este utilizată pentru a furniza căldură clădirilor care sunt echipate cu un sistem de încălzire a apei cu circulație forțată.

Combustibilul pentru dispozitiv este produsele de prelucrare a lemnului. Materia primă este rumegușul speciilor de foioase și conifere. Componentele de legare nu sunt utilizate, ca urmare, este posibil să se obțină pelete.

Cazan pe peleti Zota

Tendințele în dezvoltarea echipamentelor generatoare de căldură necesită schimbări radicale în raport cu indicatorii de calitate ai unităților existente. Proiectele învechite sunt înlocuite cu produse mai eficiente și mai rentabile. Principalii indicatori solicitați sunt: ​​productivitate sporită, sistem de securitate, funcționalitate și aspect atractiv.

Cazanul cu peleți Zota îndeplinește astfel de solicitări, în plus, specialiștii companiei acordă atenție nu numai caracteristicilor tehnice, ci și dezvoltării centrelor de service. Serviciul convenabil de garanție pentru modelele fabricate are în cele din urmă o influență puternică asupra alegerii cumpărătorului de produse ZOTA.

Cazanul cu peleți sub marca ZOTA este prezentat astăzi de uzină în două modele:

- Zota Pellet S cu putere de până la 100 kW - Zota Pellet Pro cu putere de până la 300 kW

Specificații Pellet 15S

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (3)

Cazanul de pelete descris mai sus "Zota" are o capacitate de 15 kW. Diametrul coșului de fum ajunge la 15 mm. Presiunea de lucru este echivalentă cu 3 bari. Echipamentul cântărește 333 kg. Volumul de apă este de 96 de litri.

Consumul de combustibil este de 2,08 kg pe oră. Folosind jurnalele, le puteți încărca pe baza lungimii de 400 mm. Înainte de a achiziționa un dispozitiv, este important să acordați atenție dimensiunilor acestuia.În cazul modelului descris, parametrii corpului sunt egali cu 1060x1140x1570 mm.

Pregătirea pentru aprindere

Pentru ca echipamentele de încălzire a cărbunelui să fie sigure și eficiente, trebuie să acordați atenție următoarelor puncte:

 1. Dacă cazanul sau aragazul sunt rareori folosite (de exemplu, sezonier), atunci înainte de utilizare, asigurați-vă că nu există fisuri în zidărie. Chiar și fisurile mici din structura sobei sunt o cale largă pentru eliberarea de monoxid de carbon în cameră, unde poate dăuna grav persoanelor prezente acolo. Pentru a scăpa de această problemă, toate fisurile trebuie acoperite cu un amestec de nisip și argilă înainte de a topi un cazan pe combustibil solid.
 2. Înainte de a topi cazanul cu cărbune, trebuie să-l inspectați vizual. Nu trebuie să existe obiecte inflamabile în apropierea echipamentului de încălzire. Suprafețele interioare ale structurii trebuie curățate. Este recomandabil să ștergeți focarul cu o cârpă uscată, astfel încât praful ars să nu emită un miros neplăcut care pătrunde în cameră.
 3. Sobe de cărbune trebuie încălzite de mai multe ori pe zi, iar durata fiecărei aprinderi nu trebuie să fie mai mare de două ore (mai detaliat: „Cum să încălziți o sobă cu cărbune și care cărbune este mai bun”). Pentru încălzire, cărbunele uscat din fracțiunea mijlocie este cel mai potrivit.
 4. Pentru a aprinde echipamentele de cărbune, nu puteți utiliza diverse deșeuri și lichide inflamabile, cum ar fi kerosen. În plus, aragazul trebuie supravegheat în timpul procesului de ardere, mai ales dacă există animale sau copii în casă.

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (4)

Momentele descrise nu sunt deosebit de dificile și fac posibilă funcționarea în siguranță a echipamentului cazanului.

Recenzii proprietarului

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (5)

Citește și: Diagrama termică de bază a unei camere de încălzire cu cazane de abur

Cazanul pe combustibil solid Zota Pellet 15S PLa, potrivit consumatorilor, are multe caracteristici pozitive, printre care ar trebui subliniate:

 • prezența unui circuit de răcire a apei;
 • capacitatea dispozitivului de a lucra într-un sistem cu presiune minimă;
 • grad ridicat de automatizare;
 • caracteristici de performanță excelente;
 • capacitatea de a funcționa într-un mod greu;
 • prezența automatizării pentru menținerea temperaturii;
 • capacitatea de a regla puterea;
 • capacitatea de a urmări consumul de combustibil pe zi.

Consumatorilor le place modelul descris și prin faptul că intră în modul de așteptare când se atinge temperatura setată. Consumatorii subliniază faptul că circuitul are un sistem de aprindere automată. Cazanul are reglaje care pot fi controlate de la telecomandă.

Acest cazan cu combustibil solid Zota primește multe recenzii pozitive, de asemenea, din motivul că are un cronotermostat, precum și un program de control dependent de vreme. Operatorul va putea monitoriza procesul de încălzire de la distanță folosind un modul GSM.

Dacă casa este temporar deconectată de la electricitate, atunci cazanul poate fi ars cu brichete sau lemn, dar pentru aceasta este necesar să scoateți conductele secundare de alimentare cu aer. Grizzlies sunt instalate în focar. Dacă buncărul rămâne fără pelete, echipamentul poate fi furnizat cu elemente de încălzire bloc.

Consumatorilor le place că automatizarea dispozitivului este concepută având în vedere condițiile de operare dure. Camera de ardere este proiectată pentru arderea eficientă a peletelor și a rumegușului din speciile de lemn de conifere și foioase. Acest cazan Zota are un buncăr, al cărui volum poate fi mărit prin instalarea unor module suplimentare. Buncărul poate fi amplasat în dreapta sau în stânga cazanului.

Scurtă descriere a produsului

Consumatorul solicită atât cazanele electrice, cât și cele care funcționează cu combustibili alternativi.

1. Cazane electrice Zota.

Acestea sunt prezentate în cinci linii de diferite modele. Fiecare serie include dispozitive de putere diferită, selectate în funcție de zona și numărul de etaje ale casei.

1.1. Econom. Prețul lor este accesibil, dar în ceea ce privește capacitățile lor tehnice, aproape că nu sunt inferioare modelelor mai scumpe.Unitățile sunt încorporate în sisteme cu flux forțat și gravitațional al lichidului de răcire, a cărui temperatură poate fi reglată în intervalul de la +40 la +90 ° C. Cazanele electrice Econom Zota sunt produse cu o capacitate de la 3 la 45 kW. Cele cu putere redusă (3-15 kW) sunt setate manual și începând de la 18 kW - în modul automat.

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (6)

1.2. Lux. A primit recenzii pozitive de la mulți proprietari și este una dintre cele mai populare. În funcție de capacitate, cazanele Lux sub marca Zota pot încălzi camere de la 30 la 1000 m2. Temperatura minimă a mediului de încălzire este de +30 ° C, deci acest model poate fi achiziționat pentru conectarea unei „podele calde” la acesta. Sistemul automat de control al cazanului electric Zota nu numai că menține modul setat, ci îl alege și independent, permițându-vă să economisiți mai mult de 30% din energie electrică. Datorită reglărilor automate, echipamentul de încălzire Zota rămâne funcțional în ciuda fluctuațiilor de tensiune de la 160 la 240 V.

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (7)

1.3. Zoom. De fapt, acestea sunt aceleași Lux Zota, doar îmbunătățite. Avantajele modelului sunt următoarele:

 • toate datele despre procesele de inginerie termică și consumul de energie electrică sunt înregistrate de un dispozitiv de înregistrare, mediul de stocare este SD (capacitate de memorie 2 Gb);
 • utilizând un cronotermostat, proprietarul reglează modul de temperatură în funcție de zilele săptămânii și de ora din zi;
 • cazanul continuă să funcționeze în modul de urgență atunci când o fază este deconectată, elementele de încălzire sau releele eșuează (se declanșează o alarmă).

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (8)

1.4. Balul de absolvire. Aceste dispozitive sunt cele mai puternice (60-400 kW) și sunt destinate utilizării industriale. Datorită dimensiunilor lor mari, acestea sunt produse numai în designul de podea.

Citește și: Cum se alege un termostat pentru un cazan electric?

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (9)

1.5. MK Zota. Modelele acestei linii sunt mini-cazane, formate din următoarele unități:

 • cazan electric - caracteristicile sale sunt similare cu cele ale Lux Zota;
 • unități de control automatizate;
 • rezervor de expansiune;
 • sistem de conducte cu supape.

Cazanele MK ocupă puțin spațiu, nu necesită componente suplimentare și sunt ușor de asamblat.

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (10)

2. Cazane pe combustibil solid și cazane combinate pentru încălzirea Zota.

Au înlocuit sobele pe lemne, dar caracteristicile echipamentelor moderne sunt cu un ordin de mărime mai mare. Există opțiuni pentru încălzirea clădirilor cu o suprafață de 4000 m2. Unele modele Zota care funcționează cu combustibili solizi sunt echipate cu plite - pe ele proprietarul unei căsuțe de vară sau al unei case private poate găti mâncare și încălzi apa. Și, în cele din urmă, producătorul oferă cazane universale care utilizează eficient orice tip de combustibil.

Revizuirea include 5 linii populare de echipamente combinate și cu combustibil solid.

2.1. Se amestecă seriile. Include 4 modele - 20, 31, 40 și 50 kW. Aceste unități din oțel au primit recenzii bune ale clienților. Amestecați lucrul Zota pe aproape orice sursă de energie: cărbune, lemn, brichete, gaz, motorină. În absența combustibilului, puteți porni un încălzitor electric cu o putere de 3-9 kW. Producătorul folosește diverse soluții tehnice pentru a spori eficiența și a îmbunătăți performanța:

 • expansiunea jachetei de apă;
 • maximizarea schimbătorului de căldură;
 • control automat al alimentării cu aer;
 • bună izolare termică a carcasei.

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (11)

2.2. Stakhanov. Aceasta este o linie de cinci cazane cu o capacitate de 15-100 kW, proiectată pentru arderea cărbunelui. O buncăr este destinat încărcării lor (există modele cu aranjament dreapta sau stânga). Cărbunele este alimentat automat în camera de ardere prin intermediul unui ansamblu cu două șuruburi. De asemenea, este posibil să lucrați pe lemn, care este încărcat manual. Stakhanov Zota este echipat cu control automat. Costul cazanului depinde de disponibilitatea opțiunilor suplimentare: un modul de control de la distanță sau un element de încălzire (3-16,7 kW).

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (12)

2.3. Pellet. Se compune din cinci modele care produc energie termică prin arderea peletilor (deșeuri din lemn granular). Puterea dispozitivelor variază de la 15 la 100 kW.La fel ca seria Stakhanov, Pellet este echipat cu un buncăr automat de alimentare (extinde perioada de funcționare pe o filă la câteva zile). Este posibilă reglarea puterii până la 30% din valorile nominale.

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (13)

2.4. Cazane combinate Carbon. Acestea funcționează pe cărbune și sunt, de asemenea, echipate cu un element de încălzire pentru încălzirea lichidului de răcire folosind electricitate. Seria include 7 cazane cu o putere nominală de 15, 20, 26, 32, 40, 50 kW. Merită remarcat avantajele Carbon Zota:

 • reglarea volumului de aer furnizat - pentru a prelungi durata de viață a unei file;
 • încărcarea de sus a cărbunelui;
 • focar spatios;
 • canal de fum cu trei căi - reduce cantitatea de substanțe nocive din produsele de ardere;
 • grile reglabile;
 • secțiunea de cenușă are un sistem de răcire, ceea ce crește eficiența cazanului.

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (14)

Prezentare generală a cazanului pe combustibil solid "Topol-M 14"

Pentru a face alegerea corectă, ar trebui luate în considerare mai multe modele de echipamente. Un exemplu excelent este cazanul cu combustibil solid Topol-M 14, care costă 31.300 de ruble. Acest dispozitiv este utilizat în sisteme de încălzire autonome, a căror presiune de lucru nu depășește 3 atmosfere.

Combustibilul este lemn sau cărbune. Geaca de apă a unității este ascunsă sub placarea decorativă și este acoperită sub formă de carton bazaltic. Acest lucru reduce pierderile de căldură. Corpul cazanului Zota are o izolare termică eficientă. Pentru ușurință în utilizare, trei uși sunt prevăzute cu mânere ergonomice.

Cele mai bune cazane pe combustibil solid Zota

Cutie 8 8 kW

Unitatea compactă cu un singur circuit este amplasată pe podea... Are o putere mică de 8 kW. Potrivit pentru încălzirea unei camere mici: o casă cu un etaj sau un garaj.

Caracteristici:

 • tip cazan - combustibil solid;
 • contururi - circuit unic;
 • putere - 8 kW;
 • suprafata - 80 m2;
 • instalare - podea;
 • non-volatil - da;
 • management - mecanică;
 • camera de ardere - deschisă;
 • material caroserie - oțel;
 • combustibil - cărbune, lemn de foc;
 • Elemente de încălzire - opțional;
 • termometru - da;
 • plita - da;
 • greutate - 71 kg;
 • preț - 16.100 ruble.

Demnitate:

 • putere bună la un preț mic;
 • materiale de calitate;
 • Dimensiune compactă;
 • prezența unui termometru;
 • folosind plita.

dezavantaje:

 • lemnul de foc și cărbunele ard rapid;
 • nu suficient pentru a încălzi o casă cu două etaje.

Plop M 14 14 kW

Unitate de combustibil solid de culoare albastru strălucitor cu o putere de 14 kW, potrivită pentru încălzirea unei încăperi de 140 de metri pătrați.

Puteți încărca lemn și cărbune ca combustibil.

Încălzește bine camera, dar noaptea trebuie să arunci combustibil.

Parametrii:

Citește și: Camera de cazan în subsolul unei case private: cerințe, standarde, caracteristici
 • tip cazan - combustibil solid;
 • contururi - circuit unic;
 • putere - 14 kW;
 • plasare - etaj;
 • volatil - da;
 • management - mecanică;
 • combustibil - cărbune, lemn de foc;
 • camera de ardere - deschisă;
 • Eficiență - 75%;
 • ZECE - opțional;
 • funcții - termometru;
 • dimensiuni - 440 * 845 * 875 mm;
 • greutate - 113 kg;
 • preț - 14391 ruble.

Demnitate:

 • materiale de calitate;
 • Elementul de încălzire menține temperatura aproape toată noaptea;
 • se încălzește bine;
 • două tipuri de combustibil;
 • putere suficientă;
 • preț accesibil;

Dezavantaje:

 • combustibilul se arde repede;
 • fără plită;
 • un singur element de încălzire.

Master 20 20 kW

Unitate mică, luminoasă, cu o putere de 20 kW... Capabil să încălzească o cameră de 200 m2. Potrivit pentru o casă privată.

Lemnul de foc se arde repede, este necesar să-l așezați din nou înainte de a merge la culcare, apoi temperatura este suficientă pentru întreaga noapte.

Caracteristici:

 • tip de dispozitiv - cazan pe combustibil solid;
 • contururi - circuit unic;
 • putere - 20 kW;
 • plasare - etaj;
 • nevolatil - da;
 • management - mecanică;
 • camera de ardere - deschisă;
 • combustibil - cărbune, lemn de foc;
 • consum de combustibil - 63 kg / h;
 • termometru, manometru - da;
 • plita - da;
 • greutate - 128 kg;
 • preț - 25.200 ruble.

Avantaje:

 • cenușă convenabilă;
 • focar spatios;
 • compactitate;
 • preț accesibil;
 • încălzire bună;
 • materiale de calitate.

Dezavantaje:

 • greutate mare;
 • combustibilul se arde repede.

Plop M 30 30 kW

Cazan monocircuit clasic cu o putere de 30 kW... Se menține bine cald datorită elementului de încălzire opțional. Combustibilii acceptabili pentru utilizare sunt cărbunele și lemnul.

Caracteristici:

 • tipul de dispozitiv - cazan pe combustibil solid;
 • contururi - circuit unic;
 • putere - 30 kW;
 • suprafata - 300 m2;
 • instalare - podea;
 • non-volatilitate - da;
 • management - mecanică;
 • camera de ardere - deschisă;
 • ZECE - opțional;
 • termometru - da;
 • dimensiuni - 440 * 845 * 1075 mm;
 • greutate - 63 kg;
 • cost - 34.900 de ruble.

Avantaje:

 • putere bună;
 • prezența elementelor de încălzire;
 • rezerva de putere buna;
 • materiale de calitate.

dezavantaje:

 • combustibilul arde rapid;
 • ai nevoie de un horn larg.

Carbon 20 20 kW

Cazan elegant pe combustibil solid cu o capacitate de 20 kW pentru încălzirea unei case de țară sau a unei camere cu o suprafață de 200 de metri pătrați.

Unele controale puțin complicate, trebuie să vă amestecați cu setările de temperatură.

Se încălzește uniform, temperatura este suficientă pentru noapte, dacă este încălzită bine înainte de culcare.

Caracteristici:

 • tip cazan - combustibil solid;
 • contururi - circuit unic;
 • putere - 20 kW;
 • plasare - etaj;
 • nevolatil - da;
 • control - mecanic;
 • camera de ardere - deschisă;
 • combustibil - cărbune, brichete de cărbune;
 • consum de combustibil - 5,6 kg / h;
 • funcții - termometru, manometru;
 • dimensiuni - 465 * 970 * 1050 mm;
 • greutate - 176 kg;
 • preț - 40.290 ruble.

Avantaje:

 • arsuri lungi;
 • curățarea simplă a cazanului;
 • rezervor mare de combustibil;
 • există un control al temperaturii;
 • focar spatios;

Dezavantaje:

 • preț mare;
 • management complex.

Plop M 20 20 kW

Unitate elegantă de combustibil solid cu element de încălzire opțional... Are o putere bună pentru încălzirea unei camere spațioase.

Destul de ușor de utilizat pentru o casă la țară.

Caracteristici:

 • tip cazan - combustibil solid;
 • numărul contururilor este unul;
 • putere - 20 kW;
 • nevolatil - da;
 • cameră de ardere - există;
 • management - mecanică;
 • instalare - podea;
 • combustibil - cărbune, lemn de foc;
 • funcții - termometru;
 • dimensiuni - 440 * 845 * 975 mm;
 • greutate - 140 kg;
 • preț - 3090 ruble.

Avantaje:

 • ușurință în utilizare;
 • se încălzește bine;
 • temperatura este suficientă cu o cantitate mare de combustibil;
 • cost acceptabil;

Dezavantaje:

 • se casatoreste;
 • combustibilul se arde repede.

Maestrul 12

Cazan compact cu combustibil solid cu un singur circuit, cu o putere redusă de 120 kW... Suficient pentru o cameră de 120 de metri pătrați.

Vă permite să adăugați elemente de încălzire, ceea ce este foarte util în menținerea temperaturii. pe cărbune, căldura păstrează până la 5 ore într-o casă privată.

Include o plită.

Caracteristici:

 • tipul de dispozitiv - cazan pe combustibil solid;
 • contururi - circuit unic;
 • putere - 12 kW;
 • suprafata - 120 m2;
 • plasare - etaj;
 • nevolatil - da;
 • management - mecanică;
 • camera de ardere - deschisă;
 • combustibil - cărbune, lemn de foc, gaz natural, pelete;
 • termometru - da;
 • plita - da;
 • diametru cos de fum - 150 mm;
 • dimensiuni - 440 * 670 * 720 mm;
 • greutate - 105 kg;
 • preț - 22.500 ruble.

Avantaje:

 • aspect frumos;
 • prezența unei plite;
 • prezența elementelor de încălzire;
 • preț accesibil;
 • capacitatea de a încălzi cu combustibili diferiți;
 • se încălzește bine;

dezavantaje:

 • este imposibil să se introducă un arzător cu gaz;
 • putere redusă.

Caracteristicile tehnice ale "Topol-M 14"

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (15)

Puterea modelului de echipament descris mai sus este de 4 kW. O oră de muncă va consuma 1,75 kg de cărbune. Volumul apei conținute este de 46 de litri. S-ar putea să vă intereseze și dimensiunile globale, care sunt egale cu 690x440x845 mm. Dispozitivul cântărește 113 kg.

La conectare, este important să cunoașteți diametrul coșului de fum, care este de 150 mm. La utilizarea lemnului de foc, consumul acestora va fi de 2,3 kg pe oră. Lungimea maximă a jurnalului este echivalentă cu 380 mm.

Combustibil

Combustibilul pentru ardere în cazanele Zota Master 25 poate fi:

 • Antracite (dimensiunea pieselor nu este mai mică de 10 mm);
 • Cărbune necalibrat, lignit sau cărbune tare (dimensiunea pieselor nu este mai mică de 10 mm);
 • Lemn de foc.În funcție de proprietățile calorifice ale speciilor de lemn, rata de ardere a acestuia va depinde. Lungimea maximă a buștenilor nu trebuie să depășească adâncimea focarului (660 mm).
 • Brichete de cărbune, brichete de turbă etc.

Cazanele sunt extrem de nepretențioase în ceea ce privește calitatea și dimensiunea combustibilului. Cu toate acestea, capacitatea de încălzire a aparatului poate fi redusă semnificativ atunci când se utilizează combustibil de calitate slabă. De exemplu, atunci când se utilizează lemn de foc brut (la 80% umiditate), capacitatea de încălzire va scădea cu 70%!

Feedback-ul consumatorilor cu privire la modelul Topol-M 14

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (16)

Înainte de a achiziționa un cazan Zota Topol, ar trebui să vă familiarizați cu opiniile consumatorilor despre acesta. Printre alte caracteristici pozitive, cumpărătorii evidențiază:

 • ușurință în utilizare;
 • volum impresionant al camerei de încărcare;
 • capacitatea de a folosi nu numai lemn de foc, ci și cărbune pentru funcționarea unității;
 • design nou;
 • densitate mare a gazelor;
 • prezența unui clapet de suflare pe ușile cenușii.

Cumpărătorii aleg modelul de echipament descris și pentru motivul că dispozitivul poate fi utilizat ca încălzire electrică, furnizat de elemente de încălzire bloc cu un panou de control extern. Alimentarea cu oxigen poate fi acum reglată. Ciclul de ardere pe o singură sarcină este prelungit la 12 ore.

Camera de ardere a fost schimbată. Acesta a fost completat de un schimbător de căldură, care este situat orizontal și este combinat cu un amortizor. Acest lucru a făcut posibilă transformarea conductei de gaz într-una cu trei căi. Datorită acestui fapt, zona de schimb de căldură este mărită, iar eficiența transferului de căldură este crescută.

Feedback-ul proprietarilor cu privire la cazanele Zota le permite consumatorilor să înțeleagă dacă merită să cumpere acest model sau altul. De exemplu, Topol-M are o clapetă detașabilă care permite curățarea schimbătorului de căldură, facilitând operarea dispozitivului. Există o trapa de curățare pe canalul de fum prin care funinginea poate fi îndepărtată. Există un termometru pe panoul superior care măsoară temperatura de alimentare cu apă.

Un arzător de gaz poate fi instalat în locul ușii de foraj. Prezența sa vă permite să obțineți confort suplimentar atunci când încărcați lemne de foc în focar. Consumatorilor le place că ușa separată de cenușă permite eliminarea cenușii în orice moment, fără a întrerupe funcționarea cazanului.

Dacă comparăm acest model cu opțiunile bugetare pentru cazanele combinate și cu combustibil solid, atunci acesta poate avea anumite caracteristici de proiectare ale camerei de ardere, precum și o densitate crescută a gazului. Datorită acestui fapt, a fost posibil să se obțină o eficiență ridicată, care este facilitată și de calitatea dispozitivului.

Citește și: Avantajele utilizării cazanelor pe gaz Ariston

Modele populare

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (28)
Modelul Smoke are plită

Următoarele modele sunt cele mai frecvente. Au câștigat popularitate datorită caracteristicilor și proprietăților lor tehnice.

Zota Smoky

Cazanele electrice Zota din seria Dymok sunt dispozitive cu combustibil solid pentru combustie directă. Alimentarea cu aer poate fi reglată manual cu ajutorul unui amortizor. Cazanele sunt nevolatile.

Camera de ardere este fabricată din oțel și este, de asemenea, echipată cu o plită din fontă.

Compania oferă două modificări - KOTV și AOTV. Diferența este că seria AOTB are o plită. Puterea cazanelor KOTV este oferită în două versiuni - 14 și 20 kW. Puterea seriei AOTV este împărțită în 3 niveluri - 12, 18, 25 kW.

Sistemul cazanului permite reglarea multor parametri, ceea ce va asigura o funcționare autonomă și sigură a încălzirii.

Zota Lux

Cazane pe combustibil solid Zota - Cazane pentru încălzire Zota (29)
Cazan Zota Lux montat pe perete pentru un apartament sau o casă privată

Cazanele electrice Zota din seria Lux sunt destinate încălzirii autonome a spațiilor industriale și a clădirilor rezidențiale. Suprafața clădirii încălzite este de la 30 la 1000 m2.

Utilizatorul poate regla temperatura de la +30 la +90 grade, ceea ce permite utilizarea dispozitivelor din sistemul „podea caldă” fără echipamente de control auxiliare. Cazanul va menține automat temperatura setată.

Tunica are dimensiuni și greutate reduse.Producătorul a făcut posibilă conectarea cu ușurință la circuite externe, cum ar fi senzori sau pompe.

Datorită designului modular, capacitatea de întreținere a dispozitivelor de încălzire Zota Lux a fost mărită. Dispozitivul poate diagnostica independent defecțiuni și afișa informații pe un indicator digital. În caz de urgență, cazanul va emite un sunet.

Alții

Lista altor modele populare:

 • Zota MK - dispozitive de putere medie;
 • Zota Smart - modele high-tech cu o gamă largă de funcții;
 • Zota Topol-M - produse cu carcasă izolată etanș la gaze;
 • Zota Master - modele, al căror corp este învelit cu vată bazaltică;
 • Zota Econom sunt dispozitive economice care se disting prin performanțe optime.

Echipamentele Zota sunt solicitate în multe țări. Cazanele sunt echipate cu multe funcții și sunt capabile să funcționeze autonom pentru o lungă perioadă de timp.

Recenzii despre cazanul MASTER-20

Printre consumatori, MASTER-20 este un model destul de comun. Acest fapt nu poate fi numit accident, deoarece este destul de simplu să controlați funcționarea dispozitivului. Această oportunitate este oferită datorită termometrului, care este situat pe carcasa frontală.

Beneficiile suplimentare sunt văzute de consumatori ca versatilitate, precum și ca design tradițional. Etanșeitatea la gaz și izolarea termică a acestui echipament sunt la înălțime. Carcasa are o carcasă izolată pentru performanțe îmbunătățite.

Există găuri de ventilație pe ușă care permit răcirea suprafeței exterioare. Citind recenziile proprietarilor despre cazanul Zota, puteți înțelege că are un schimbător de căldură combinat, care s-a stabilit ca o unitate foarte fiabilă și ușor de curățat.

Cazanul poate fi setat în modul semi-automat, care este asigurat de posibilitatea instalării unui termostat mecanic. Calitatea construcției este excelentă. De asemenea, consumatorilor le place tigaia de cenușă răcită cu apă.

Prezentare generală a cazanului MAGNA 20 MG

Puteți achiziționa acest model de echipament pentru 92.300 de ruble. Dispozitivul este o unitate care este capabilă să atingă modul de operare nominal mult mai rapid decât concurenții. Acest lucru vă permite să obțineți o eficiență mai mare și exclude fumul activ din mediul extern.

Cazanul funcționează într-un mod semi-automat și este proiectat să ardă:

 • cărbune;
 • lemn de foc;
 • brichete de combustibil.

Cazanul „Zota Magna” poate fi completat cu un modul GSM și poate bloca elementele de încălzire cu un panou de control, ceea ce face posibilă extinderea funcționalității dispozitivului.

Cazan pe peleti Zota Pellet Pro

Modificările cazanelor cu peleți de uz industrial Zota cu putere sporită au dobândit denumirea comercială Pellet Pro. Linia include patru unități PRO cu indicatori de 160; 200; 250 și 300 kW.

Toate funcționalitățile și potențialul de lucru moștenit de gama Zota Pellet S cu putere de uz casnic au rămas neatinse. Inginerii au păstrat principalele caracteristici ale controlului dispozitivului, deoarece până acum, toate reglajele sunt disponibile prin intermediul panoului de control, iar capacitatea de a controla folosind comenzile trimise către modulul GSM rămâne la locul său.

Proiectarea arhitecturală integrală a dispozitivului a rămas, de asemenea, aceeași: cazanul Zota în sine, un rezervor de buncăr pentru pelete de combustibil, un modul transportor cu șurub cu arzător.

Să remarcăm caracteristicile și capabilitățile recent achiziționate pe care le are pe deplin cazanul Zota Pellet Pro:

- autoaprindere fără contact (aer cald); - Încărcarea rezervorului cu pelete poate fi mărită prin adăugarea de secțiuni externe la partițiile buncărului; - un schimbător de căldură în poziție verticală pentru arderea eficientă a unei mase mari de pelete; - volumul crescut al camerei de ardere; - cazanul Zota Pellet Pro, ca standard, are o curățare semi-automată a schimbătorului de căldură, care facilitează întreținerea de rutină; - ca opțiune, este posibil să comandați un modul pentru îndepărtarea completă a cenușii; - suprafețe sensibile la căldură crescute, datorită cărora a devenit posibil să se ardă 100% din pelete, sporind eficiența echipamentului.

Revizuirea cazanului Zota

Cu greu am găsit o recenzie la cazanul Zota Pellet Pro, acest lucru se datorează faptului că este instalat de obicei de organizații comerciale, iar angajații companiei rareori scriu recenzii despre munca depusă.

Am cumpărat un cazan de pelete Zota Pellet de 160 kW, necesitatea era încălzirea școlii.Regiunea noastră este departe de conducta de gaz, deci nu mai există multe opțiuni: fie un rezervor de benzină, fie un combustibil solid cu ardere îndelungată. Cazanul pe motorină a fost aruncat imediat, în primul rând, furtunurile de alimentare înghețează, iar în al doilea rând, este prea inflamabil pentru a menține o sursă de combustibil lângă copii. Am optat pentru pelete Zota, montate fără probleme. Obiectul este încălzit pentru a doua iarnă, nu apar probleme. Este adevărat, portarul local a fost acuzat de curățenie regulată. Prețul pentru încălzire este comparabil cu un cazan pe gaz dacă a fost instalat un rezervor de gaz, dar acolo costurile inițiale sunt mai mari. Deci, vă sfătuiesc să luați în considerare dacă nu există gaz în apropiere. cap. inginerul Semyon Vasilievich, districtul Tashtypsky, Republica Khakassia

De fapt, cazanul industrial Zota Pellet Pro își găsește locul în regiunile centrale de pretutindeni, chiar și acolo unde există gaz, dar accesul la acesta este limitat din diverse motive. Așa poate fi: o cafenea la marginea drumului, o spălătorie auto, un service auto și multe altele. Există o recenzie video despre un astfel de complex pe canalul YouTube:

Deoarece cazanul Zota este prevăzut cu un control electronic extrem de inteligent, vă recomandăm să utilizați UPS-ul pentru cazan la conectare. Studiați cu atenție lista serviciilor de service disponibile pentru zona dvs., acest lucru va ajuta la rezolvarea multor probleme în momentele dificile și nu va deveni o durere de cap în găsirea pieselor de schimb.

Recenzii de model

După ce ați citit comentariile proprietarilor despre cazanul „Zota” marca Magna, puteți înțelege dacă ar trebui să achiziționați acest model de echipament. Consumatorii subliniază că dispozitivul poate fi opțional făcut mai funcțional. Un alt avantaj este funcționarea semi-automată. O sursă suplimentară de energie poate fi electricitatea.

Încărcarea combustibilului se face manual, în timp ce combustia este susținută de un ventilator. Modulul de comandă și senzorii sunt o parte standard a cazanului, care vă permite să controlați și să mențineți procesul de ardere. Comentariile proprietarilor asupra cazanului Zota Magna indică faptul că designul unității este original și vă permite să rezolvați una dintre principalele probleme ale dispozitivelor semiautomatice, care se exprimă prin atingerea modului normal de ardere. În doar o oră, cazanul va atinge modul de funcționare nominal. În același timp, la puterea nominală, dispozitivul va funcționa timp de 12 ore, în timp ce modul continuu este valabil până la 32 de ore.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated: 16/05/2023

Views: 5807

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.